Седмицата

Ще се возим или ни извозиха?

asansiori-bolnicaЗоя Станкова

След немалко запитвания по повод ремонтната дейност на асансьорите в МБАЛ Самоков, отправени към редакцията на „Самоков 365“ от самоковци, пациенти на болничното заведение, решихме да потърсим компетентно лице и да дадем отговор.

В желанието си да внесем яснота по въпроса с положението на асансьорите в болницата, отидохме да проверим и потърсим информация на място. Съвсем не с цел да се заяждаме… Този път обаче се заядоха с нас!

На място се сблъскахме с „учтивото“ отношение на охраната, който „най-деликатно“ ни изпъди, ръководен от причината, че си позволяваме да снимаме неработещите асансьори и поставената непосредствено до асансьорите заповед, подписана от управителката на болницата д-р Ковачка.  И така, бяхме отпратени с артистична жестикулация и думите „Ш-ш-ш, оу, тука не се снима. Това не е студио.“, без дори въпросната охрана да се поинтересува кои сме и каква е причината да сме там и да  снимаме. Отлично отношение! Браво!

Извън нашите театрални драматизации с въпросната снимка на асансьорите, оказа се, че д-р Ковачка е в отпуск, но се отзова и отговори на нашите въпроси по телефона и ни обясни, че проектът  /„Обновяване и ремонтни дейности в отделенията на МБАЛ Самоков“/, спечелен от МБАЛ Самоков за ремонтната дейност е трябвало да приключи преди месец, а неговото изпълнение зависи от Общината. Това, което е зависело от нея – спечелването, вече е направено, но реализацията зависело изцяло от Общината и МБАЛ не носи отговорност към изпълнението.

Д-р Ковачка сподели с нас още, че на всеки медицински съвет се повдига въпросът с ремонтната дейност. А на лицата, които качват болните се заплаща допълнително, което същевременно е и допълнителен разход.

Потърсихме за коментар и инж. Евелина Перфанова – ръководител на проекта, която ни обясни, че имало технически проблем, но асансьорите са готови и според думите на инж. Перфанова до десет дни би трябвало асансьорите в болницата да работят.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close