ПолитикаРегионални

Ще има ли структурата на НФСБ в Самоков нов председател?

В началото на юни структурата на Национален фронт за спасение на България /НФСБ/ в Самоков  проведе свое отчетно събрание. Веднага след това се появиха слухове, че председателят Георги Хаджийски е подал оставка. Оказа се, че това няма нищо общо с реалността. Като продължение по темата Г. Хаджийски коментира, че човек на определен пост носи, образно казано,  оставката в джоба си. И за да бъде подадена и съответно приета е необходимо да са изпълнени съответните условия за това. По всяка вероятност развръзката ще дойде на предстоящото отчетно-изборно събрание, което трябва да се проведе през месец юли.

С поста си на регионален координатор се разделя Павлин Цветков. Подадената от него оставка трябва да бъде приета от Националния изпълнителен комитет /НИК/ на партията. Припомняме, че Павлин Цветков беше втори в листата на коалиция „Обединени патриоти” за 26 МИР на последните избори. Запознати информират, че най-вероятно за нов регионален координатор ще бъде избрана Анелия Велева – бизнес дама от  Костинброд. Тя беше на пета позиция в листата на патриотите. Другата кандидатура е тази на Стоян  Стоянов – бивш военен от МО. Избраният от двамата задължително трябва да присъства на отчетно-изборното събрание в Самоков. На него ще стане ясно и дали Георги Хаджийски ще запази ръководния си пост начело на НФСБ в Самоков, тъй като едногодишният му управленски мандат изтича. 30 човека са членовете на партийната организация в  Самоков към настоящия момент като право да гласуват на събранието имат само тези от тях, които са си платили членския внос. Той е символичен – в размер на 1 лв. месечно. Повод за появилите се слухове и коментари е ситуацията около един от членовете на НФСБ –  Николай Христов от последните избори. В края на изборния ден той разбира, че по нелепо стечение на обстоятелства през цялото време е представлявал друга политическа сила – ДПС. Голяма част от вината затова беше стоварена върху председателя Георги Хаджийски.

Важно е да се спомене, че съгласно Чл.57 от Устава на ПП НФСБ съществува възможност за изключване от НФСБ. Това наказание се налага само от Националния изпълнителен комитет /НИК/ след самосезиране или решение на съответната партийна организация. Член на НФСБ може да бъде изключен от нея при груби действия или бездействие, противоречащи на Устава, програмата или решенията на НИК и Националния партиен съвет /НПС/ при действия или бездействие, уронващи престижа на партията в обществото, при злоупотреба в партийни пълномощия или с партийни средства и имущество, както и за извършване на агитация за друга политическа сила, различна от ПП НФСБ или коалицията, в която тя участва. По всяка вероятност развръзката около това ще има ли или не структурата на НФСБ в Самоков нов председател ще дойде в следващите седмици. Това, че към днешна дата партията е в състава на управляващата коалиция като част от „Патриотичния фронт” прави отговора още по-любопитен.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close