Общество

Ще играем за трета година „Нашенско хоро”

Зоя Станкова

12376635_1028660713866287_3226275736775093061_nВключеният в културния календар на град Самоков Национален фолклорен фестивал „Нашенско хоро”, предстои да се проведе на 12 ноември 2016 година, в спортна зала „Арена Самоков”.
Организатори на третото подред издание на фестивала е школа за народни танци “SunDance”, с подкрепата на община Самоков и Областната управа на Софийска област. Тази година специални гости на събитието ще бъдат Валя Балканска и Петър Янев.

Желаещите любителски клубове и школи имат шанса да вземат участие в събитието, да покажат своите възможност, и да покажат любовта си към българското, като изпратят заявки за участие до 1 ноември 2016 година, включително.
Регламентът от предходните години се запазва същият. Компетентно жури ще оценява представянето на съставите, а за първи път ще има  „общо хоро”. Фестивалът, както и до сега, ще протече в два етапа: на първия  съставите ще се представят с две хора по избор, а на втори етап – „Общо хоро”. Като цяло събитието има за цел да поддържа, обедини и поощри всички хора, които се занимават, подпомагат и допринасят за запазването и разпространението на българския танцов фолклор. Интересът към него е голям. Организаторите се грижат всяка година да подготвят за участниците различни изненади, а за своята публика букет от добро настроение, емоции, палитра от музика, танци и пъста красота от народното творчество.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close