КултураРегионални

Ще звучат стари градски песни за шеста година в Самоков /+ заявка за участие/

Анна Манова

Любителите на старата градска песен могат да се насладят на този жанр през месец октомври в Самоков. За шеста поредна година читалище – паметник „Отец Паисий – 1859”, съвместно с Община Самоков, организират Национален фестивал на старата градска песен „Самоков 2017”. Той ще се проведе на 06-07.10.2017 година.

Фестивалът е с конкурсен характер, а компетентно жури оценява музикално-художествените качества на песните, дали изпълненията са издържани в стила на старата градска песен, следи за аранжимента, съпровода и артистичното поднасяне на изпълненията.  Във фестивала могат да участват непрофесионални групи за стари градски песни, включително и камерни състави от цяла България. Групите за стари градски песни могат да представят до три произведения, с общо времетраене до 12 минути. Китка от песни не се допуска. Не се допускат също и изпълнения, които са на плейбек. Зявки за участие се приемат до 20 септември /включително/.

Поканата и заявката за участие са вече достъпни, а любителите на този жанр музика за поредна година ще се заредят с много положителни емоции и топли чувства. Организаторите канят всички желаещи да вземат участие във фестивала да го направят.

Заявката за участие можете да си я изтеглите от ТУК

Адрес на Читалище-паметник “Отец Пайсии” – 1859 е: 2000 гр. Самоков, площад “Захари Зограф”, 1

Имейл: chop_samokov@abv.bg

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close