ОбществоРегионалниСамоков

Школата по танцово изкуство при читалището с първа награда от международен фестивал

„Самоков 365“

На 24.06.2021 г. представителният състав на школата по танцово изкуство към читалището с ръководител Ралица Стоянова взе участие в международния фестивал „Созополска панорама“. Той се организира от читалище „Отец Паисий – 1896“ гр. Созопол и е под патронажа на кмета Тихомир Янакиев.

Събитието има конкурсен характер и се оценява от компетентно жури. Тази година тричленното жури бе съставено от професионален педагог и хореограф – специалност „Български народни танци“, специалист по хорово пеене и дирижиране , а балетът и съвременните танци бяха оценявани от голямата балерина и солистка на балета към операта в Бургас – Галина Калчева. Фестивалът се проведе на откритата сцена на читалището.

„За мен като педагог и хореограф беше чест да получим това отличие и то не от кой да е, а от самата Галина Калчева. Благодаря на моите момичета, че и през тази странна и много различна от всички до сега години успяха да покажат, че трудностите могат да бъдат голям стимул. Благодаря им, че работят смело, толкова професионално и с такава любов“, подчерта ръководителят на момичетата Ралица Стоянова.

Ръководството на читалището поздрави възпитаниците на школата и им пожела още много участия и отличия.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close