ОбществоРегионалниСамоков

Шестокласничките Христиана Ненкова и Елина Субева със сертификати от САЩ

„Самоков 365”

Шестокласничките от ОУ „Христо Максимов” Христиана Ненкова и Елина Субева получиха сертификати от Научен център Карнеги – САЩ.

Двете ученички участваха в националния конкурс „Търси се Super STEM България 2018“ и станаха победителки в раздел „Super STEM ученици победители в твоя град и област – 4-8 клас“, в категория „Наука”. Децата са подготвени от тяхната преподавателка по природи науки Василка Байтасова, която също получи сертификат  от участието си в конкурса „Super STEM учител – Ambassador”, категория „Наука”.

Целта на конкурса е да се поощряват талантливи деца в областта на науките в училище. STEM съкратено от английски събира в себе си наука, технология, инженеринг и математика. Super STEM са ученици, които участват, създават, експериментират с проекти и идеи в областта на STEM науките. Super STEM Ambassador е учителят, който насърчава учениците да се интересуват и любопитстват в областта на STEM. Това е стимулиране на учениците извън класната стая, в неформална среда. Участието става с изпратено кратко резюме за постижения и/или експерименти, проекти, хрумвания, участия в зелено училище или обучение в лятна школа. Комисия определя кои са най-иновативните, интересни и впечатляващи експерименти, проекти и идеи, които са Super STEM. В надпреварата могат да участват ученици от 1 до 12 клас, разделени на три възрастови групи. Тази година са се включили 91 ученици и 40 учители с проекти и идеи. Сред тях са и възпитаничките на ОХ „Христо Максимов” и тяхната преподавателка.

Церемонията по награждаването се проведе на 26 януари в Американ Корнър в София.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close