ПолитикаРегионалниСамоков

Шестима са кандидатите да седнат на кметското място в Самоков

„Самоков 365“

Станаха ясни имената на кандидатите да седнат на кметското място в Самоков. Шестима са претендетите да оглавят града на самоковите.

Макар да имаше различна и противоречива информация, че досегашният кмет Владимир Георгиев няма да се впуска в надпреварата за местния вот, се оказа, че неговата кандидатура бе подкрепена с пълно единодушие от съпартийците му от общинската организация на червените от „БСП – за България“.

От ПП ГЕРБ „извадиха от ръкава“ нов кандидат и това е досегашният зам.- кмет на Столична община Ангел Джоргов. Той работи в направление  „Обществено строителство“. Като от 2016 г. е зам.-началник управление „Инвестиционна дейност“ и зам.- ръководител на проекта за Трета линия на метрото.

Коалиция ПП – ДБ също излизат с ново лице и това е Пламен Костадинов. Той е пловдичанин, който любовта и семейството довеждат в Самоков. Работил е като журналист в родния град, а в момента е част от българска IT фирма и развива сайта за местни новини „За Самоков“.

От „ВМРО – Българско национално движение“ регистрираха своя основен кандидат Кирил Стойков. Стойков е председател на самоковската структура на българските патриоти и дългогодишен поддръжник на идеите на ВМРО. Партия „Пряка демокрация“ заложиха на Бойко Димов, а ПП „Възраждане“ на Бойко Дамянов.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close