Злободневно

Шах и мат – в дупката!

dupka1Вероника Георгиева

Зоя Станкова

Самоков – красив и различен, след ремонтните дейности. Центърът се облагороди и до там, с малки изключения. Градът се разнообрази, например този „блестящ“ фонтан, с който доста от самоковци, предполагаме деца, се шегуват, слагайки веро и естествено, там се получава една хубава „вана с мехурчета“. Отбелязваме, все пак, беше реагирано! На мода с новия фонтан, дойде и новата система – „Площад, самоизмий се!“. Това означава, че фонтанът е с две функции – едната да краси площада, а другата да го измива.

Друго, което се направи, беше пренареждането на паветата при Голямата чешма, наподобяващо игра върху шахматна дъска – мести, размествай, пренареждай, също и оправянето на НЯКОИ тротоари. Разбира се, всичко, което се обнови в града ни е похвално, някои биха казали: „Все пак, се прави нещо хубаво и ново!“, други биха реагирали негативно и безразлично.

Некасе замислим над това,че градът ни не е само център. Немалко улици имат нужда от ремонт от доста дълго време. Ако се поразходите из него, ще ги забележите, сигурни сме. И мислим, че има хора, на които им е омръзнало даденото положение. Това, че живеят на малки улички, не означава, че нямат правото, когато излязат от дома си, да стъпят на един хубав асфалт. Но явно не са само малки улички, на фона на големите дупки. Някой забелязал ли е, че малко по-надолу от центъра, на главната улица „Проф. Васил Захариев“, гордо са застанали две дупки поне от 3 месеца – едната голяма и точно в средата, а другата по-малка, но също така опустошителна. Предполагаме, че шофьорите, пътуващи натам, са ги забелязали и едва ли им се възхищават.

На тази улица се намира детска градина „Звънче“, а по надолу ОУ „Христо Максимов“. Скоро започва новата учебна година и родителите ще трябва да минават от там, за да оставят децата си. И вместо да минат по една хубаво асфалтирана улица, наслада за гуми и подметки, те ще трябва да се въплътят в ролята на Михаел Шумахер или някой супер герой, за да избегнат двете „красиви“ естествени вдлъбнатини в асфалтовото пространство.  Замислете се!

Е, мерси! 😉

Related Articles

One Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close