Регионални

Шанс за работа ще получат петима обучени болногледачи в МБАЛ-Самоков 

13235761_986743211374569_427660858_n

Приключи поредният проект „Шанс за работа”, осъществен в периода от 07.04 до 05.05.2016. В рамките на неговата реализация, в „МБАЛ-Самоков”ЕООД се проведе обучение-квалификационен курс по професия болногледач, специалност здравни грижи с продължителност триста учебни часа. Даде възможност да се подобри и социалната интеграция на представители на етническите малцинства в Община Самоков.

Бяха обучени 55 безработни жени от гр. Самоков и околните села, които придобиха знания и умения по теми, свързани с етническите и нравствени норми в професионалната заетост на болногледача и специални грижи за болния при различните заболявания. Обучението включваше няколко модула и всички успешно завършили курса, получиха Удостоверения за болногледачи, издадени от Център за професионално обучение на КНСБ гр. София.

На 5-ма от завършилите – Елка Петрова, Цветанка Миланова, Светла Николчова, Христинка Тоскова и Райна Комитова болницата ще осигури работа за три месеца в различните болнични структури като е създадена необходимата организация за работа на лицата. Проектът е насочен към осигуряване на обучение и временна заетост под и 50 г., с основно и средно образование, регистрирани в Бюрото по труда на територията на Община Самоков.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close