БоксРегионалниСамоков

Шампионска титла и три бронзови отличия завоюваха самоковските боксьори в Шумен

„Самоков 365“                                                                                                                            

Състезателите на боксов клуб „Самоков” продължиха победоносния си ход и по време на Държавното отборно първенство по бокс за момчета /13-14 г./, което се проведе от 15-ти до 19-ти март в Шумен.

Лоренцо Зоранов /кат. 38 кг./ се завърна с шампионска титла и златен медал след три последователни победи. Състезателят на БК „Самоков” стартира с успех в четвъртфинална и полуфинална битка съответно над Светлин Галинов от БК „Добрич” и представител на „Спартак” – Плевен. В края на победната серия се изправи срещу Христо Тасков от „Локомотив” – София. Достойно представяне записаха и други двама от самоковските боксьори. Били Зоранов /кат.52 кг./ победи представител на „Мизия” – Плевен Румен Руменов в първа среща и загуби от „Лъвовете” – Петрич. По този начин спечели бронзовото отличие.

В категория 57 кг. Христо Николчов победи на четвъртфинала представител на Червен бряг, а на полуфинала се изправи срещу Владо Стоянов от „Победа” – Бургас. Така заслужи бронзов медал.

Малко на брой бяха състезателите в тежката категория /до 75 кг./. Сред тях и самоковският представител Давид Калайджийски. Той завоюва бронзово отличие в пряка схватка с Янислав Шамбов от „Лъвовете” – Петрич. Общо 161 боксьори от 42 клуба в страната взеха участие на шампионата като момчетата на треньорът Веско Райчев за пореден път защитиха реномето на самоковската школа. Макар и сравнително млада като съществуване, тя вече „жъне” своите сериозни успехи.

„Доволен съм от представянето, въпреки, че винаги може и повече” – коментира наставникът с благодарност към всички, които ги подкрепят финансово и морално.

Усилено се готвят за поредното състезание през месец май в Плевен. Интересът към бокса в Самоков расте, което е причина от новата учебна година в Спортното училище „Никола Велчев” да бъде разкрита такава паралелка.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close