ОбществоРегионални

Шампионска титла за Атанас Терзийски от Държавното по борба в Бургас

 Самоков 365

Шампионска титла в кат. 82 кг. завоюва състезателят на „Рилски спортист” Атанас Терзийски по време на държавното първенство по борба за юноши и девойки. Схватките се проведоха в Бургас на 12-ти и 13-ти март. В първата си среща той записа победа с туш над представител на Пловдив. След това преодоля последователно двама съперници от „Левски” съответно с 8:0 и 6:1, за да достигне до финалната схватка. Там самоковската надежда се изправи срещу Юлиян Андреев от „Плевен” и го победи с 3:1

„Атанас е много талантлив борец, но в същото време е трудолюбив и упорит. Показа тези качества като подобри класирането си от личния шампионат, провел се по-рано тази година. Доволен съм от представянето му, раздаде се на 100% и спечели това, което заслужаваше. Той определено има бъдеще в този спорт и то на международно ниво” – коментира неговият треньор Николай Кашинов. Димитриос Цомбанудис, също възпитаник на самоковската школа по борба стана пети в подреждането. Сабо Стойков се окичи с бронз при 97- килограмовите състезатели, а Георги Морунов стана  пети. Пети се класира и тежката артилерия на „Рилецо”- Ангел Чолев при 130-килограмовите.Радослав Клашнов /60 кг./ и Даниел Костадинов останаха извън призовите места, съответно на 10-то и 11-то място в своите категории.

На този фон и след поредния успех, Самоков посреща Държавният личен отборен шампионат по борба за кадети. Състезанието се открива днес от борците в  свободен стил (18-19.03), а класическият стил ще започне в събота и ще продължи и в неделя (20-21.03). В надпреварата ще се включат състезатели от 32 клуба в страната. Турнирът ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки и без присъствие на публика по трибуните.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close