Седмицата

Човек е човек, когато помага!

sili imam da se boryaМария Галчева

Фоайето на художествената галерия „Проф. Васил Захариев” се оказа тясно да побере всички гости, приятели и съмишленици на смелите момичета от  сдружение „Сили имам да се боря”, дошли за откриването на благотворителната изложба-базар „Заедно можем всичко”.

Всички средства, които се събраха, ще бъдат посветени на изграждането на мобилен палеативен център, който да бъде в помощ на всички пациенти в периода им на възстановяване след претърпени медицински  интервенции. Артикулите на изложбата са изработени от жените на сдружението и от доброволци в часовете по арт терапия.

Изложбата и щандът ще бъдат достъпни за всички, които искат да я видят в рамките на две седмици. След това щафетата в правенето на добро ще поемат момичетата от Ихтиман. Специален гост и част от изложбата със свои картини беше и художникът Наталия Ангелова.

Анита и Елица Симитчиеви поеха мисията да помагат на хора с онкологични заболявания от своята майка Ирина Симитчиева, председател на сдружението „Сили имам да се боря”. В своите думи пред гостите развълнуваната Анита изрази, че добротата е сложен и труден процес, който изисква да можеш да гледаш отвъд себе си в посока ближния си. Но заветът на хуманната идея трябва да бъде продължен.

Специален гост-водещ на изложбата беше DJ Марек, който е съпричастен и отдаден на идеята да помага на онкоболни, поради лични свои мотиви. На поканата на сдружението се бяха отзовали всички от общинското ръководство, като кметът също направи дарение. Младежката структура на ПП ГЕРБ също взе участие в благотворителния базар.  Благодарности бяха отправени към Бойко Павлов и към Георги Големинов за дарението на картина и на снимки, както и към всички присъстващи за тяхната  отдаденост на каузата.

Занапред основната цел на сдружението ще бъде да работи върху изграждането на мобилния център.  За него са необходими медицинска сестра, психолог и оператор, който ще управлява базата данни, които ще бъдат в готовност за домашни посещения.  Момичетата изразиха намерението си да бъдат в помощ на всеки, който се свърже с тях било то по телефон, лично или по имейл, защото е важно да има връзка с хората, които имат нужда от помощ.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close