Регионални

Членовете на Регионалното сдружение за управление на отпадъците се събраха в Самоков

 

13453447_10207025945228153_1526047358_oПроведе се заседание на членовете на Регионалното сдружение за управление на отпадъците регион Самоков-Долна баня-Ихтиман и Костенец. В заседанието взеха участие представители и на четирите общини. Основната задача бе да се приключи ликвидацията на старото сдружение.

Сдружението бе създадено, за да се кандидатства с проекта за Изграждане на регионална система за управление на отпадъците и за реализацията му след одобрението за финансиране. С новите промени в Закона за управление на отпадъците се наложи старото сдружение да бъде закрито и да се създаде ново, което да управлява изграденото депо. Представителите на останалите общини бяха уведомени за неразплатените средства като членове на старото сдружение, които трябва да бъдат издължени. Също така бе обсъдено издължаването на сумите, които всяка една от общините – членове на сдружението трябва да участва в съфинансирането на проекта. Членския внос и плащанията се разпределят пропорционално между четирите общини, съобразно брой жители. Всяка една от общините бе запознате с таксите, които ще се заплащат за депонирането на отпадъка.

На заседанието бе представен и новия управител на „Регионалната система за управление на отпадъците”. Представени бяха и дейностите, които са извършени до момента и какво е необходимо да се направи още, за да може да бъде пуснато новото депо. Изпратени са писма и са водени разговори с ПУДООС и МОСВ относно необходимото дофинансиране за дооборудване на регионалното депо, за да може да започне да функционира.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close