Култура

Читалище-паметник „Отец Паисий-1859” с подновена сцена за Коледа

chitalishteЗоя Станкова

В началото на ноември стана ясно, че Читалище-паметник „Отец Паисий-1859” печели 10 хиляди лева от проект.

Читалището кандидатства по конкурсна сесия 2014 на Министерство на културата за целево финансово подпомагане дейността на народните читалища. Помощта представлява допълваща целева субсидия за народните читалища – 2014 година, а  направлението е  “Частични ремонтни дейности по сградите на читалищата и вътрешен интериор на сценичните и библиотечни пространства”. Отпуснатата помощ конкретно е за част “архитектура” и по-специално “конструкции”.

Количествено-стойностната сметка, която представят от страна на Читалището е за 29 802,07 лева, но са отпуснати 10 хиляди лева, с които от институцията ще се опитат да ремонтират пода на сцената и евентуално да направят малко освежаване на гримьорни и канцеларии.

Сумата е предвидена за ремонтни дейности в сградата на културната институция и трябва да бъде усвоена преди Нова година, затова макар и в силни творчески моменти, Читалището бива освежаване по малко.

Преди честването на 100-годишния юбилей на Градския хор, което беше на 14 ноември в салона на Читалището, бе пребоядисана арката на сцената, а сега предстои да бъде оправена настилката на самата сцена, която е в окаяно състояние.

Ремонтните дейности започнаха на 2 декември и се планува да продължат до започването на седмицата на коледните празници.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close