КултураОбществоСамоков

Читалище-паметник „Отец Паисий – 1859” започна подготовка за двата национални фестивала

„Самоков 365“

Ръководството на Читалище – паметник „Отец Паисий – 1859“ започна подготовка по организацията и провеждането на двата национални фестивала, на които е домакин.

Първи в програмата е Национален фестивал на старата градска песен, който ще се проведе на 8 октомври. Тазгодишното издание е юбилейно. За десета поредна година Самоков ще бъде домакин на любителите на песента. Състави и индивидуални изпълнители от цялата страна ще се съберат на една сцена, за да превърнат в един прекрасен празник фестивалния ден. Срокът за записване е до 23 септември. Своето желание за участие може да заявите като попълните бланка, качена в сайта на Читалището.

След като на самоковска сцена ще покажат талант изпълнители в областта на старата градска песен, в края на октомври ще се проведе Девети национален фестивал на любителските театри „Театър без граници“. Той ще бъде в рамките от 24 до 29 октомври. По традиция, последната седмица на октомври, самоковското читалище се превръща в център на любителското театрално творчество. Състави от цялата страна ще представят богата палитра от постановки, на които публиката може да се наслади. Записването за участие е до 30 септември. Заявките се подават електронно и те отново са качени в сайта на Читалището. Фестивалът е без такса за участие.

И за двете събития входът е свободен.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close