ОбществоРегионалниСамоков

Читалище – паметник „Отец Паисий“ спечели финансиране по проект „Гаранция любов“

„Самоков 365“

Читалище – паметник „Отец Паисий- 1859” спечели финансиране на проект „Гаранция любов”. Средствата са осигурени от Национален фонд „Култура” по Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество.

С финансирането ще бъде подготвен спектакъл, в който ще се използва технологично обновяване, което да осъществи мост между старото и новото време. Авторският проект и екипът, ангажиран с подготовката и реализацията му, са хора които работят в сферата на културата и имат реализирани продукции за широката публика.

Предвижда се проектът да бъде реализиран съвместно от Школа по танцово изкуство и Фолклорен танцов ансамбъл „Самоков” към Читалището, детската школа към Ансамбъла, музикант, който да изготви авторска музика по мотиви от стари самоковски песни специално за спектакъла, истори , изготвящ либретото, двама хореографи и режисьори.

Предвид неговата уникалност и географско разпространение проектът имат огромен потенциал да способства за задоволяване на определени културни и образователни потребности и за засилване на гражданското участие. Чрез проекта ще се даде възможност за осъществяване на многостранни инициативи, чрез които гражданите ще получат широк достъп до културният продукт. Целевата група, освен деца и младежи, е да гарантира присъствието и участието на хора в активна работна възраст, които да се занимават с любителско творчество.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close