ОбществоРегионални

Читалище „Младост-2003” с участие в четвъртия хоров фестивал на руската духовна музика

Лилия Шуманова ръководител на групата

По покана на директора на Хоровия фестивал за руска духовна музика Нонна Дикова заминахме за участие в неделя 7октомври 2018г. В красивата мраморна зала на Руския културен център беше подготвена за участието на 11 хорови състава и два детски като единия бяхме ние.

Хоровете изпълняваха предимно църковна православна музика и някои обработки на светска музика. Ние бяхме в раздел „Детски песни” и се представихме с изпълнение на ДМФ „Камбанки” и  участието на наградената на второ място в руския конкурс „Пусть всегда будет солнце” Маргарита Бочева.  Втората изпълнителка Натали Николова с „Чунга чанга” и „Ульибка” накара публиката да пее с нея. Марина Бочева представи нова песен „Мама”, която също бе подета от присъстващите и бурно аплодирана.

Кристиян Трифонов като пеещо момче бе оценено високо с „Оранжевая песня” и също много аплодиран. Малката Мария Рангочева с „Песенка крокодила Гена” завърши емоционалното представяне на нашите деца. Тя беше като червена ягодка на бялата мраморна сцена.Толкова беше прекрасно, че в разговор след това с българската представителка в журито получихме мтого отзиви за прекрасната работа с децата и че истината е в младото поколение.Тази жена пя през цялото време с нашите деца.

Хоровите изпълнения бяха блестящи, страхотно звучене на различни обработки на черковна музика ,”Отче наш” и много други. Наши три хора- от БАН -богословски отдел, от хор “Славянски звуци” чухме прекрасни песни на Добри Христов, а хор „Планинарска песен” изпълниха руски песни със солисти сопрано и тенор великолепно руската песен “Журавли”.

Децата получиха награда – диплом за високо качество на изпълнение на руска песен и статуетка.Дори ни поканиха на фестивал отново. Взеха ни за група от руско училище. Накрая се снимаха с председателя на журито, който също даде много висока оценка за представянето на нашите деца.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close