КултураРегионалниСъбития

Читалище „Младост – 2003” поздрави самоковци с третомартенско празнично тържество

Жанета Димитрова

Дейците от читалище „Младост- 2003” организираха разнообразна празнична програма в следобеда на 3-ти март. Множество самоковци се събраха в ритуалната зала, за да се насладят на таланта на колективите към читалището.

Тържествената програма откри председателят на читалището – Лилия Шуманова, която с гордост обяви, че всички изяви през тази година ще бъдат посветени на петнадесетата годишнина на читалище „Младост- 2003”. Пред публиката сподели, че това е началото на редица концерти, за които децата се готвят. На 10-ти март  ще бъдат гости на национална телевизия и ще имат възможността да покажат таланта си пред цяла България.

Начало на третомартенското тържество постави Маргарита Бочева с изпълнение на българския химн. Малчуганите от музикална формация „Камбанки”, с ръководител Евтимия Несторова поздравиха публиката с китка патриотични песни. Танцов ансамбъл „Самоков”, с ръководител Станислав Крумов повдигната настроението с шопска ръценица и черкезко хора. Чудните гласове на Марина и Маргарита Бочеви огласиха залата, изпълнявайки „Хубава си моя горо” и редица други тематични песни. Най-малките участници в програмата, демонстрираха танцовите си умения и смело играха ръченица облечени в народни носии. Празничното тържество завърши с хоро, а домакините изпратиха своите гости с добро настроение и пожелания за нови срещи.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close