ОбществоРегионалниСамоков

Читалище „Младост 2003“ отпразнува 20-годишнината си

„Самоков 365“

С празнична програма в съботния ден /13.05.23 г./ читалище „Младост 2003“  в Самоков отбеляза своята двайсета годишнина. Тържество е част от програмата за отбелязването на годишнината, подчерт председателят на читалището Лилия Шуманова.

Концертът бе от две части – едната е подготвена от децата, посещаващи читалището, а втората част е изпълнение на народни песни от народния изпълнител Елица Tодорова, позната повече от дуото Елица и Стунджи. Участниците бяха подготвили празнична програма с танци и песни, които изпълниха пред гостите и жителите на града. На сцената бе подредена и изложба с творбите на участниците в читалището.

Концертът се състоя пред сградата на ДНА. Шуманова добави, че именно от това място започва съществуването на читалище „Младост 2003“. „Първата ни среща бе тук, както и учредителното събрание, което се състоя през пролетта на 2003 г.“, каза още тя.

Лилия Шуманова добави, че за националния празник на България – 3 март, също е имало празничен концерт пред ДНА. По думите ѝ до края на тази година ще се състоят още концерти.

Официални гости на събитието бяха народният представител Валентин Милушев, заместник-кметът на Самоков Люба Кленова и Пепа Георгиева, главен експерт „Култура“ към Община Самоков.

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close