Самоков

Читалището в село Продановци ще празнува 1 година на 12 май

Aнна Манова

От пролетта на миналата година в още едно самоковско село „затуптя” пулсът на културния живот. Повече от десетилетие село Продановци нямаше читалище, но желание да се развива творческа дейност не отсъстваше. Това съвсем естествено доведе до събирането на едно място на единомишленици, които възродиха читалищната дейност в село Продановци. И кръстиха читалището „Възраждане”, защото такава е неговата основна мисия – да постави начало на всичко малко позабравено, да събере под един покрив самодейното творчество и то да има своя логичен дом и място.

НЧ „Възраждане 2016” е учредено на 10 май, когато е приет и уставът на читалището. В настоятелството има около 10 души, които с общи усилия си приели, че създаването на духовно средище днес не е кауза пердута. С гласуване за председател е избран Ангел Валявичарски, за секретар – Елица Лобутова, а членове са Димитрина Лобутова, Янко Сираков, Георги Банчев, Тодор Даганов, Цветанка Генева, като има трима души – проверителна комисия. А общото между тях – освен, че милеят за селото си, е и желанието да вдъхнат един нов живот на мястото, което обитават. Един от двигателите да бъде направена първата стъпка за създаването му е любителският танцов състав за народни танци в Продановци. От момента на създаването си НЧ „Възраждане 2016” е инициатор на различни изяви – Коледен благотворителен базар, Великденски празненства, танцови изяви.

През май 2017 година НЧ „Възраждане” ще отбележи 1 година. Празненството ще бъде на 12 май /петък/ от 18:00 часа в сградата на читалището. Читалищното ръководството кани всички желаещи да се присъединят на техния празник.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close