Култура

„Чети с мен”

cheti s menЗоя Станкова

След „Ваканция в библиотеката”, немалко като брой и неподлежащи на описване представяния на книги и инициативи от страна на библиотечните служители, Общинска библиотека „Паисий Хилендарски” подкрепи и националната кампания „Чети с мен”и връчи своите награди на най-четящите деца в Самоков.

Тук можем да отворим една скоба и да отбележим, че първото събитие от кампанията ще бъде на 28 септември в Борисовата градина в София и в стотици библиотеки и читалища в цяла България. Масовото събитие ще премине под патронажа на президента Росен Плевнелиев, а партньор е Столична община.
На площад „Захари Зограф” най-малките читатели най-официално взеха своите награди. Двете най-четящи деца получиха подарък – таблет, а за останалите бяха подготвени чудесни книги. Подаръците връчи кметът на общината –  Владимир Георгиев, който от своя страна също прочете откъс от падналата му се за прочит книга – „Матилда”.

Всяко от отличените деца след дадения от кмета четящ старт на награждаването, също прочете избран откъс от своята любима детска книга. Артистично! Забавно! Обогатяващо!
Припомняме, че заедно с отличието за „Най-четящ град на България” за 2014 година, наградена бе и Теди Станоева от СОУ „Отец Паисий”, която взе приза  за „Най-четящо дете на България” за 2014година. А в голямата надпревара в Самоков, заедно с нея бяха отличени още: Габриела Пиргова от СОУ „Отец Паисий”, Димана Карабожилова от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, Надето Крумова от СОУ „Отец Паисий”, Мария-Магдалена Савова и Виктория Чипова от ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”, Виктория Иванова от СОУ „Отец Паисий”, Бинка Александрова, Габриела Гребенчарска и Константина Халваджиева от „Св. Св. Кирил и Методий”.
 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close