Общество

„Чети с мен” за трети път в Самоков

Зоя Станкова

4eti1За трета поред година Самоков, чрез Общинска библиотека „Паисий Хилендарски”, се включи в инициативата „Чети с мен”, която се провежда под патронажа на Президента на Република България.

Любителите на писаното слово имаха възможността да споделят и любимата книга, и любимото слънце, и доброто настроение на 11 май в Туристическата градина.
Обявената за „Най-активен читател” за 2015 година в Националната кампания „Забавното лятно четене” – Габриела Гребенчарска даде своя вдъхновен старт на „Чети с мен” и предизвика останалите участници да продължат смело и артистично четенето на открито, споделянето на любимите откъси и емоциите от безграничния свят на книгите.

В инициативата тази година взеха участие и учениците от Основно училище „Св. св. Кирил и Методий”, Основно училище „Митрополит Авксентий Велешки” и Профилирана гимназия „Константин Фотинов”, които героиски преминаха през войни на таралежи, чудати образи, приятелства и поуки, за да стигнат до същността на безкрайното богатство, което им дава книжния свят.

Всички участници съживиха любимите си литературни произведения и автори, подарявайки им цял един нов свят заставайки пред микрофона. А по своему книгите получиха тяхна въображаема сцена в нашия реален живот.

Екипът на Общинска библиотека „Паисий Хилендарски” бе поканил за гости на събитието и музикантите от група „Neon Misquito”, младият и талантлив възпитаник на музикално училище” Любомир Пипков” – Мариан Минчев и  мажоретна танцова формация „ВесиДенс“, с ръководител Веска Терзийска, които показаха, че музиката и танците крият неписано слово, което се слуша предимно със сетивата.
И нека не само с повод, не само с кампании и инициатива, а просто от любов към словото по-често се сещаме да се подканяме… „Чети с мен”!

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close