ОбществоРегионалниСамоков

Четири учителки от ОУ „Христо Максимов” с отличия за вдъхновяване на децата да четат книги

„Самоков 365”

Четири преподавателки от ОУ „Христо Максимов” са сред наградените за своята работа с децата и стимулирането им да четат книги.

Отличените учители са Ани Аврамова – Шейнова, Любомира Тинчева, Анета Младенова и Емилия Трифонова. Те получиха награди от фондация „Детски книги”. За седма поредна година фондацията, с подкрепата на Министерство на образованието и науката, връчва „Бисерче вълшебно” – награда за приноса към вдъхновяването и стимулирането на децата да четат книги. Тя е свързана с развитието и насърчаването на българската детско –юношеска литература по света и у нас.

Целта на инициаторите е книгите да не са познати или изучавани в училище. По този начин децата се срещат с нови издания, на нови автори, написани на един по-близък до техния език. И както подчертават организаторите съвременни издания са нови бисерчета в литературата. „Бисерче вълшебно” е единствената българска награда за новопубликувани детски издания, чието жури са самите деца на възраст между 5-16 години. Тази година деца от цялата страна избираха между 110 заглавия, разделени в четири възрастови категории. Своят принос в тази област са дали учениците от ОУ „Христо Максимов”, насърчени от своите преподавателки.

„Нека успехите им да се множат, а водещи фактори в работата им да бъдат любовта към децата и желанието да им дават най-доброто от себе си!”, пожела на своите колеги директорът на училището Антоанета Николова.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close