Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Четири купи и нови успехи за танцьорите на Кирил Амбарков от фестивал в Черна гора

„Самоков 365”

Четири от съставите на фолклорен танцов ансамбъл „Рила”, с художествен ръководител Кирил Амбарков, се завърнаха с международно признание от фестивал в Черна гора. Танцьорите се представиха отлично на осмото издание на Международния фестивал, организиран от Балканската асоциация по фолклор, който се проведе в град Бар.

Първи за ансамбъла се изявиха от самоковския младежки състав ДЮТА „Рила”. Със сърцатото си изпълнение на  „Момински шопски танц” те заслужено обраха овациите на публиката и танцьорите в залата, която беше изпълнена с участници и гости от Полша, Молдова, Украйна, Гърция, Кипър и Черна гора.

С българските тъпани на  „Шопски танц” и „Ресиловска копаница” ФТА „Рила-Дупница и Ресилово” покачиха градуса на настроението до максимум и разлюляха сцената на културния център в град Бар.

Сборна любителска група на клуба за народни хора и танци „Рила”  показа две от любимите си български хора – „Петрунино” и „Трите пъти”.

Освен уникалните български танци танцьорите на ФТА „Рила” станаха атракция по улиците на града, показвайки в дефиле типичните шопски – софийски и самоковски носии.

Четири купи и грамоти са равносметката за положения труд и таланта на хореографа и танцьорите.

Фолклорен танцов ансамбъл „Рила” е създаден през 2010г. За 7 години танцьорите са посетили десетки фестивали и конкурси в страната и чужбина. В годините имат участия в телевизионни формати, благотворителни концерти и други.

„Завърши още едно вълнуващо турне, изпълнено с много положителни емоции. Благодаря на всички танцьори, любители и родители за това, че ми се довериха като ръководител и заедно изживяхме прекрасни мигове! Благодаря на всички хора и фирми за подкрепата, без която нямаше да се осъществи турнето!”, сподели хореографът Кирил Амбарков.

 

.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close