ОбществоПолитикаРегионалниСамоков

Четиринадесет партии и инициативни комитети издигат свои кандидати за общински съветници в Община Самоков

„Самоков 365“

Общо 14 партии и инициативни комитети издигат свои кандидати за общински съветници в Община Самоков.

Коалиция „БСП за България“ обявиха по-рано готовата си листа, чийто водач е Владимир Георгиев, следван от Михаил Михайлов и Дончо Зашев. В листата им се нарежда и един от най-младите кандидати за общински съветници Димитър Джелепов, представящ себе си като Димитър Лъвски. Макар крехката си възраст той вече има опит в изборите. През 2019 година, едва 23-годишен, Джелепов се яви на местните избори като независим кандидат за кмет и общински съветник. Четири години по-късно той е един от активистите на социалистическата партия.

От ПП ГЕРБ до последно редяха своите кандидатури, като за водач се спряха на ново и различно лице, а именно досегашния зам.- кмет на Столична община Ангел Джоргов. Прави впечатление, че предходният кандидат, народен представител и председател на местната структура на партията в града Валентин Милушев не фигурира в кандидатите за общински съветници. От редиците в листата за общински съветници отсъства и  Надя Янакиева. Но пък откриваме името на Светла Атанасова.

Листата на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ е с водач Васил Зашкев, следван от Сия Шехтанова, Димитър Караджинов и Христо Ахтаподов.

ПП „ВМРО – Българско национално движение“ залага отново на своя основен кандидат в лицето на Кирил Стойков, който е председател на местната структура на българските патриоти в града. След него е Георги Стефанов и Росен Бързанов.

Георги Прасков е водачът на листата на ПП „Възраждане“, следван от Бойко Дамянов и Петър Петров. В същата листа фигурира и името на Цветелина Джелепова.

ПП „Обединен блок на труда. Български лейбъристи“ е предвождана отново от Емил Кривошиев, на втора позиция е юристът Мая Христева, а на трето място е Християн Попов. Благовест Бичаков също е в тази партия.

НДСВ също ще има свои представители на изборите в края на октомври в Самоков. Водач тук е Спас Кордев. След него са Любослав Зетов и Ваня Николова – Гелова.

Даниел Мартинов е водач на листата на партия „Евророма“, заедно със Асен Славчев и Марио Ангелов.

„Движение за права и свободи“ също има свои кандидати – водач е Александър Методиев. На второ място е Ангел Радков и трети е Йордан Сугарев.

Лъчезар Заркин, Васил Вардаров и Васил Галев са водещите лица на БЗНС на предстоящите избори в Общината.

ПП „Пряка демокрация“ ще се яви на местния вот с водач Бойко Димов, който е и кандидат за кметския стол, следван от Иван Ненов и Здравко Бързанов.

Ангел Маринов е единственият кандидат на коалиция „Левицата“.

Два инициативни комитета издигнат свои кандидати за кмет на кметство. Това са Емилия Драганова за с. Продановци и Христо Иванов за село Радуил.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close