Седмицата

Четирима претенденти за шефското място в болницата

MBALЧетирима са претендентите за поста управител на „МБАЛ-Самоков” ЕООД. Това стана ясно още в самото начало конкурса, който стартира във вторник. Заявления за участие бяха подали д-р Бойко Перниклиев, Десислава Ласкина, д-р Красимира Ковачка и д-р Стойчо Гълъбов.

Комисията с председател Радослав Стойчев – зам.-кмет и членове Ангелина Вангелова (правоспособен юрист и секретар на Община Самоков), Светлана Атанасова – председател на ПК „Европейски проекти, стопански дейности и туристическа политика” и д-р Ивалина Трендафилова разгледа документите по реда на тяхното постъпване. Няколко часа по-късно се проведе и събеседването, което представляваше следващият етап от процедурата. Наред с това всеки един от претендентите трябваше да представи програма за развитието и дейността на лечебното заведение за тригодишен период. Съгласно предварително изработените критерии, право да кандидатстват имаха магистри по медицина, лекари и стоматолози с квалификация по здравен мениджмънт, специалисти по икономика на здравеопазването.

Кой ще е новият управител на болницата, ще стане ясно до броени дни. Изборът ще трябва да бъде утвърден от Общинския съвет, след което ръководителят ще стъпи в длъжност.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close