ОбществоРегионалниСамоков

Четвъртокласници подредиха благотворителна изложба в помощ на Емо

Анна Манова

Учениците от 4в и 4г клас от ОУ „Митр. Авксентий Велешки” подредиха благотворителна изложба в помощ на друго дете от същото училище. Събраните средства от изложбата ще отидат за лечението на 10- годишния Емил Методиев, познат на децата като Емо.

Училищното фоайе бе преобразено в място, където децата бяха изложили всички неща, плод на тяхното въображение и които собственоръчно са изработили под зоркия поглед на двете им учителки Стела Георгиева и Вера Нетова. Четвъртокласниците показаха красиви картини с цветя и пейзажи, не липсваше морска тематика – с множество миди, корабчета и платна, и декупажни изделия. Всичко това е измайсторено от децата през учебната година като част от заниманията им по интереси в Арт клуб „Крафти”.

Двете преподавателки Георгиева и Нетова споделиха, че учениците с желание посещават всяка събота заниманията, за да споделят заедно приятни моменти и да творят. Идеята на клуба е участниците да се провокират и да измайсторяват различни и креативни неща.  Децата са се научили да работят с топъл силикон, маслени бои и да правят декупаж. Клубът наброява 15 малки творци. Особено щастливия бяха всички те, че с продажбите от изложбата ще могат да помогнат на едно дете в нужда. Инициаторите на благородното дело – деца помагат на деца – успяха да съберат 170 лв. Сумата ще бъде прибавена към общата, която училището събира за Емо. Това е част от поредица благотворителни инициативи от страна на ръководството, колектива и учениците на ОУ „Мит. Авксентий Велешки”. На входа на учебното заведение има поставена кутия за дарения. Преди няколко дни възпитаници на училището решиха да се разделят с част от плюшените си играчки и трогнаха множество хора с постъпката си. Събраните от продажбата им средства също са за Емо. Те са изработили над 1000 информационни листовки. От своя страна учителите призоваха вместо цветя за края на годината, родителите да пуснат определената за тази цел сума отново в кутията.

Още от раждането си Емо получава диагноза „спина бифида аперте менингомиелоцеле“- прекъснат гръбначен стълб. За да може да седи изправен са му необходими средства за операция в Меdical Park в Турция. Сумата е 27 хил. евро, до този момент семейството е събрало около 2500 евро чрез дарителската платформа https://helpcarma.com. /kампанията е „Помогнете на Емо”/.

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close