ОбществоРегионалниСамоков

Четвъртокласници от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ приключиха учебната година с адаптация на „Женско царство“

Анна Манова

По един малко по-забавен и позитивен начин учениците от 4 б клас на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ приключиха учебната година. Връчването на свидетелствата бе допълнено с театрална постановка. Събитието се състоя в Младежки дом на 25 юни.

 

Четвъртокласници, заедно със своите преподавателки Даниела Околска и Лидия Найденова, подготвиха театрална постановка по класическата пиеса на Ст. Л. Костов „Женско царство“. Постановката бе адаптирана за възрастта на децата, като г-жа Околска бе стъпила на класическата творба и пренесла действието днес, с актуалните теми от ежедневието ни. С много мярка и чувство за хумор бе поднесено цялото събитие. А изводът е, че всички трябва да бъдем хора и да се подкрепяме. Както сподели Околска постановката е подготвяна за края на миналата година, но поради пандемията доброто намерение е възпрепятствано. По думите й децата с много желание и ентусиазъм се впускат в това ново за тях преживяване.

„След много репетиции всяко едно от децата си влезе в ролята. Имаше смях и добро настоение. Желанието ни беше учениците да приключат учебната година с нещо позитивно. Родителите останаха много доволни и видяха децата си пораснали. Децата се представиха отлично, даже не съм очаквала, но си поплаках докато ги гледах“, сподели развълнувано г-жа Даниела Околска. Тя допълни, че тези ученици са „наказани от пандемията“, но все пак са се справили с тези трудни две учебни години.

Всички си пожелаха приятна ваканция, а от новата учебна година четвъртокласници встъпват в прогимназиалния етап на своето образование.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close