ЗлободневноРегионални

Четвъртокласниците от НУ „Станислав Доспевски” си взеха довиждане с училището, сцената и приятелите

Самоков 365

Завесата се вдигна… За първия сериозен и отговорен урок, който четвъртокласниците от „а”  клас на НУ „Станислав Доспевски” с преподаватели Йорданка Кирова и Валентина Никова получиха на сцената, и в живота. В Деня на детето те символично се разделиха с любимото училище и приятелите, за да поемат по своя собствен път през есента. Пред събралите се родители, директора на училището Камелия Асенова и режисьора Весела Колешанова, малките „веселушковци” показаха какво са научили през годините, колко знаят и могат. Поднесоха на публиката скъп подарък, който няма материална, а емоционална стойност, защото е от сърце. 

Момчетата и момичетата демонстрираха завидни театрални възможности по време на празничния концерт-спектакъл, който те изнесоха на1-ви юни в Младежки дом-Самоков. За да зарадват присъстващите в залата, малчуганите и техните ръководители бяха подбрали най-доброто от най-доброто през отминалите четири години-песни, танци и скечове. На сцената четвъртокласниците тропнаха ръченица и други традиционни български хора. Представиха своя съвременен поглед върху преживяванията на Хитър Петър и други обичани детски герои. След тях се развихриха и с каубойски танц, който внесе много настроение сред присъстващите в залата. “Децата са само от един клас и се справят завидно добре. С тях се работи от първи клас и са в много добра форма” – сподели режисьорът Весела Колешанова като добави, че с времето са се нагодили и паснали удивително добре едни спрямо други. От раздялата на децата с любимото училище, читалище „Любословие” и театрална група „Веселушко” ще загубят голяма част от своите малки таланти. Надеждата е, че ще дойдат достойни техни заместници. Все още има време.

След финала на програмата малчуганите отрупаха с благодарности и цветя своите преподаватели и директорът Камелия Асенова. От името на читалище „Любословие” Весела Колешанова връчи грамоти на Йорданка Кирова, който е член на настоятелството от самото създаване на читалището и Катя Янакиева, която непрекъснато ги е подкрепяла. Мероприятието завърши с връчване на удостоверения за завършена начална степен на образование, които четвъртокласниците получиха.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close