Седмицата

Честит първи учебен ден на ОУ “Митрополит Авксентий Велешки” “

DSC 8880Днес започва новата учебна година. По традиция всички училища ще отбележат първия учебен ден с множество инициативи и тържества. За пръв път в класните стаи ще влязат 63 596 първокласника. Общо 755 674 ученици ще тръгнат днес на училище. У нас има 2614 училища, заедно с частните.

В ОУ „Митрополит Авксентий Велешки“ също беше открита новата учебна година заедно с много родители, учители, официални лица и ученици. Въпреки лошото време, малките слънца грейнаха в усмивки след откриването на тържеството, когато беше изнесено знамето на училището и беше издигнат в небето българският флаг. Молебен за здраве и успехи отслужи отец Михаил.

Ирена Коцева, народен представител и доскорошен директор на училището, заяви в приветствието си, че българите издигат в култ образованието и науката, а децата трябва да бъдат окуражавани и подкрепяни от родителите си в битката срещу невежеството, апатията и агресията. Учителите са посредниците и наставниците, които помагат на малкия човек да стане личност – това допълни още Христоско Чамов – настоящ директор на училището сега. За учителите е привилегия и ангажимент да обучават децата на Самоков, заключи още той.

След това учениците бяха посрещнати по стара българска традиция с хляб и сол и заведени по класните стаи.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close