Обща категорияРегионалниСамоков

Честит Ден на християнското семейство и младеж

Ако с нещо можем да припознаем душевността на българското семейство, това е празникът на християнското семейство и християнската младеж Въведение Богородично. В него ще срещнем любовта, която сплотява. В него ще срещнем надеждата, която кара семейството да гледа напред. В него ще срещнем всички онези прекрасни чувства на уважение, на почит и най-вече на вяра в Твореца и Създателя Бога, които осмислят в пълнота отношението между млади и стари.

Нашият народ е вдъхновявал в това отношение в продължение на хиляди поколения, даже помня до преди няколко десетилетия ако трябваше да търсим отличителни черти на българите – това бяха семейството, неговата здравина и гостоприемството. И трябва да Ви уверя, че в светлината на Евангелския разказ те черпят своето вдъхновение точно от хилядолетната наша християнска вяра.

И в този контекст искам от сърце да благопожелая на всички в светлия празничен ден Бог да им дарува дух на мир, обич, съгласие, разбирателство. Навсякъде, където има раздели да се появи сплотеност. Навсякъде, където има нелицеприятие да се възродят духовните светове на любовта. Единствено по този начин ние можем да крепнем с единно съзнание, че сме българи, православни християни. Да живеем в радост. Децата да са отглеждани и обичани от своите родители. Родителите им да са щастливи, че Бог ги е дарил с тази велика дарба на живота – детерождението. И когато едно семейство е здраво, осветено и благословено – дълбоко вярвам, че и целият ни народ ще бъде такъв.

Честит 21 ноември – Ден на християнското семейство и младеж.

Архиерейски наместник отец Михаил Колев

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close