Регионални

Черни, зелени и многоцветни рози са актуалните осмомартенски цветя тази година

Жанета Димитрова

С наближаването на 8-и март улиците на Самоков грейват от радостни лица. Става по-празнично, всеки носи цвете или букет. Освен малък жест, цветята са символ на уважение и признателност. Особено активен е този период от годината за дейността на цветарските магазини.

Напоследък наблюдаваме все повече тенценции при аранжирането и поднасянето на цветя. В бранша се заформя мода, на която търговците се стремят да отговорят и да предложат възможно най-атрактивното и запомнящото се. На територията на Самоков има множество магазинчета, предлагащи красиви растения, още в ранните зори на осми март се пълнят с клиенти. Всеки търси нещо различно за своята майка, сестра, любима или близка приятелка. Какво е модерно да подарите на 8 март тази година и какво се търси през целия женски месец, разказва Радослав Христов – представител на местен цветарски магазин.

 „Тази година асортиментът ни е обширен, изборът е много разнообразен. За всеки вкус има по нещо. Конкретно за този празник най-търсени са пролетните цветя – зюмбюли, лалета, характерни за това време от годината. Нещо по-интересно са черните, зелени и дори такива с цветовете на дъгата. За 14-ти февруари предлагахме вечни и захаросани рози, към които имаше интерес. За Деня на жената отново залагаме на нещо по-различно. Аранжираме луксозни кутии с цветя и бонбони, които са подходящи за всеки повод и винаги предизвикват интерес“, разказва Христов.

Това, което при тях е по-различно от другите цветарски обекти в града е доставката на цветя до избрана от клиента точка.

„Определено по празниците поръчките за доставки доста се увеличават. До момента за утре имаме около 15, като очаквам броят им да се увеличи”, добавя той.

Разнообразието, което предлагат и иновативните неща, които въвеждат са оценени от клиентите. Именно те са показател за добрата работа и основна мотивация за стремежа към по-добро.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close