ОбществоРегионалниСамоков

Част от Детско отделение в МБАЛ – Самоков ще бъде ремонтирано по проект

„Самоков 365“

Община Самоков спечели финансиране по проект „Красива България” за ремонт на блок А на детското отделение. С реализацията на проекта, Блок А на детско отделение ще бъде основно ремонтиран. С планирания основен ремонт, значително ще се подобрят условията, както на пациентите, така и на персонала на отделението.

Сградата на МБАЛ – Самоков е построена през 1988 година и е разположена в два девететажни корпуса. В следствие на над тридесетгодишната експлоатация на отделението състоянието на втори етаж – Детско отделение не е добро. Компроментирани са вратите, баните и осветлението. Предвижда се подмяна на старите дървени вътрешни дограми с нови алуминиеви. Ще бъде направено гипсова шпакловка по стени. Ще се извърши полагане на мазилка и поставяне на антибактериална облицовка на стените. Проектът предвижда подмяна на радиаторите, което ще направи отоплението в отделението по-ефективно. Ще се подмени фаянсовата облицовка по стаите. На пода ще бъде направена нова замазка и поставена антибактериална настилка. За ремонта на баните и тоалетните се предвижда цялостна подмяна на фаянса по стените и настилка от гранотигрес на пода. Санитарните помещения ще имат и ново оборудване. Ще бъде подменено старото осветление с ново LED осветление. Строително-ремонтните дейности трябва да приключат до края на този строителен сезон.

До момента основно реновирани са операционния блок, отделенията по реанимация, кардиология, неврология, физиотерапия, образна диагностика, хемодиализа и родилна зала. От блок А неремонтирани са само вътрешно, гинекологичното и детско отделение, като на последното предстои през тази година основен ремонт.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close