Общество

Чаровната Радост Иванова представи идеите си за втори път

12305412_10205698881332385_1660986911_nАнна Манова

В дъждовния и доста мрачен ноемврийски ден, в една от залите на Младежки дом Самоков с усмивка и като слънчев лъч посреща гостите си младата и чаровна самоковка Радост Иванова. Тя е подредила втора своя изложба, в която са включени картини с маслени бои и тушове, както и модели за бъдещи дизайнерски дрехи.

Радост е ученичка в 10 клас в СОУ „Отец Паисий”. А интересите й в областта на изкуството са многобройни – обича да рисува, занимава се с иконопис, пише стихове, скицира модели за дрехи, танцува. Мечтае да бъде модел и дизайнер. А гости на нейната изложба бяха учениците от СОУ „Отец Паисий” с ръководител г-жа Никова.

Младата и красива самоковка е член на Клубовете „Събеседник по желание” и „Арт палитра” към Дома. Като е участник в почти всички дейности към Младежкия дом. Днес тя беше гост на „Събеседник по желание”, чийто основен ръководител е Латинка Щъркелова и който навършва този месец 5 години. В процеса на беседата Радост разкри, че интересите й в рисуването са още от най-ранна детска възраст, когато е творила върху всички учебници на сестра си. Мечтае да бъде дизайнер и обича да се занимава с иконопис, предвижда в следващата си изложба да представи някоя от своите икони. „Вдъхновяват ме хората около мен, да вървя напред, да творя и да се развивам. Всичко, което съм, дължа на своите родители”, казва Радост Иванова.

Освен това обича модните облекла, предпочита съчетанието от черно и бяло, което е вечна класика, както червеното, лилавото и тъмно синьото. Определя себе си като суетна млада дама, но същевременно и като човек с голямо сърце, отворено да помага на другите. Точно това е и една от основните причини да има желание да направи инициатива, свързана с ЦНСТ – Самоков, а именно да изработи коледни подаръци на децата. И да ги зарадва. Като самата тя подчерта, че доброто винаги трябва да намира място в делника ни, а не само в дни като Коледа. На малчуганите от СОУ „Отец Паисий”, Радост пожела да следват мечтите си, да бъдат добри хора и да се вслушват в хората около тях и никога да не отказват помощ.

Народната певица Мона Славова поздрави младата дама с една народна песен и й пожела успех в начинанията. Нейните приятелки от клуба „Арт палитра” й поднесоха красив и цветен букет, за да продължи да грее усмивката на Радост още по-дълго.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close