Регионални

Чака се окончателно решение по делото за съветниците

Анелия Балабанова

13234999_10206832167823839_1977533414_o17-ти май беше датата за поредното разглеждане на делото във Върховния административен съд, което трябва да даде отговор на въпроса ще има или не нови избори за общински съветници в Самоков.

В началото висшият административен прокурор Веселин Найденов е потвърдил иска на първоинстанционното решение. От страна на Общинската избирателна комисия /ОИК-Самоков/ са присъствали Ваня Андреева и председателят Елена Милушева. Адв. Виктория Тонева е представлявала общинския съветник Светлана Атанасова в лично качество, а не като политическа партия, а адв. Екатерина Вададжийска е защитавала интересите на Обединен блок на труда „Български лейбъристи”. Адв. Григоров от името на БСП е поискал частична отмяна на изборите. Емилия Атанасова и Данаил Кирилов – председател на Правната комисия в Народното събрание, са адвокатите от страна на ПП ГЕРБ.

Припомняме, че делото във ВАС беше образувано във връзка с постановено в края на 2016 г. решение на Върховен административен съд – София област. Производството е по жалба на Даниела Трохарова в качеството й на регистриран кандидат за общински съветник от ПП ГЕРБ. На ниво Върховен административен съд то първоначално беше отложено. Решението, което трябва да бъде постановено в следващите дни и след изслушването на всички заинтересовани лица е окончателно.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close