Седмицата

Център за нови знания отвори врати в Самоков

Novi znaniaАнелия Балабанова

Когато човек отдаде всичко от себе си в работата. Когато всеки работен ден е като ново начало…Тогава идват и успехите. Виолета Христова е щастливците, осъзнали това.

„През целия си живот съм се старала да се квалифицирам, независимо в каква област ми се е налагало да работя. Правила съм го, за да съм полезна за работата, която върша и за мое лично удовлетворение. Затова аз не съм се оставяла някой друг да ми казва как да живея” – разказва тя от първо лице. Мнозина я познават като основен двигател в дейността на Училища „Европа” – Самоков.

„На Запад хората се специализират в една област и през ум не им минава да се захванат с нещо, което не им е работа. Но ние в нашата страна сякаш си доказваме поговорката, че на „вълка врата му е дебел, защото си върши сам работата”. Аз бях отдадена на работата си 21 години в системата на Училища „Европа”. Затова, когато затвориха учебната си база, аз заедно с подкрепата на семейството си реших да създам нов учебен център, за да продължа да предлагам тази услуга на нашите съграждани. Знам, че няма да е лесно, но нали това е смисълът на живота – да се опиташ да работиш, да си в услуга на хората. Направих Център „Нови знания” и ще работим по системите на Macmillan като ползваме и техни консултанти” – обяснява появата на новата учебна база.

Тя предлага групово и индивидуално обучение за деца 1-12 клас и възрастни като интересът към самостоятелната форма е особено засилен. „Може би това е защото ние се съобразявамес техните условия и желание” – коментира създателката на „Нови знания” – Вили Христова. Амбициите – нейните и на екипа са големи. На първо място момичетата и момчетата, посещаващи центъра да получат висококачествено чуждоезиково и компютърно обучение. Отново е налице възможността за подготовка за международни сертификати, както различни извънкласни консултации и дейности.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close