ОбществоРегионалниСамоков

Центърът за спешна помощ в Самоков получи нова линейка

„Самоков 365“

Центърът за спешна помощ в Самоков получи нова линейка. Тя е част от доставката на 20 нови оборудвани линейки за центровете за спешна помощ, по договор на Министерство на здравеопазването.

Автомобилите са закупени в изпълнение на проект “Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ”, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014–2020. От предвидените по проекта за модернизация на спешната помощ 400 санитарни автомобили, вече са доставени 220. Всички линейки разполагат с пълно медицинско оборудване за оказване на спешна помощ, а гаранционният срок на автомобилите и апаратурата е 5 години.

В рамките на проекта е закупено ново оборудване и обзавеждане за всички помещения в структурите на спешната помощ в страната. Спешна помощ – Самоков също разполага с нова апаратура, която значително облекчава дейността на центъра.

Целта на проекта е да осигури равен достъп до качествена медицинска помощ при спешни състояния на територията на цялата страна в съответствие с най-добрите европейските практики и изисквания.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close