ОбществоРегионалниСамоков

Центърът за настаняване от семеен тип ще бъде оборудван с 11 нови компютри по проект

„Самоков 365”

Община Самоков спечели проект за финансиране на закупуване на лаптопи за обезпечаване на дистанционното обучение за децата от Центъра за настаняване от семеен тип. Стойността на проекта е 5500 лв. С тази сума ще бъдат закупени 11 преносими компютри, с които ще се даде възможност за работа с най-новото техническо оборудване.

Необходимостта от реализацията на проекта е продиктувана от обявеното извънредно положение и въведеното електронно обучение като децата, настанени в ЦНСТ Самоков, изпаднаха в трудна ситуация поради липса на достатъчно устройства, на които да провеждат онлайн обучение. Чрез осигуряване на необходимата техника ще бъдат предоставени условия за подкрепа на целодневната организация на учебния ден на учениците от начален и прогимназиален етап. Ще бъде засилен интересът им към целодневна организация на учебния ден. Ще се даде възможност за провеждане на виртуални турове и видеоуроци.

Чрез програмата се създават условия за атрактивно обзаведени помещения за дейности по интереси и за съвременни материали, книги и игри, стимулиращи личностното развитие на учениците.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close