ОбществоРегионални

Цветомира Крикорян сред полуфиналистите в състезанието YES

tzvetiЦветомира Крикорян, ученичка от 9 клас в СУ “Отец Паисий” е сред полуфиналистите на състезанието YES (Kennedy Lugar Youth Exchange and Study) за учебната 2016/2017 година. През учебната 2015/2016 година, полуфиналисти на YES бяха други двама ученици от СУ “Отец Паисий” – Радост Туджарска и Ивайло Божилов, тогавашни десетокласници.

Програмата се финансира от Правителството на САЩ и предоставя 10 стипендии за едногодишно обучение в САЩ, които покриват всички разходи свързани с пътуването и участието в програмата. YES е една от най-отличителните обменни програми, финансирани от американското правителство и има за цел да разшири комуникацията между народите на САЩ и неговите партньори, за да насърчи взаимното разбирателство и уважение. Учениците живеят с приемни семейства, посещават гимназия, включват се в дейности, които им помагат да научат повече за американското общество и ценности, да придобият лидерски умения и да помогнат на американците да научат за тяхната страна и култура.

Конкурсът се провежда в 3 кръга: I кръг – регистрация, последвана от кратък тест по английски език; ІІ кръг- есе; ІІІ кръг – стандартизиран тест по английски език, есе, интервю и среща с родителите и учениците за подготвяне на комплект документи за кандидатстване. Десетте финалисти ще бъдат обявени през месец април. Пожелаваме успех на Цветомира в състезанието и в бъдещите й начинания!

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close