ЗлободневноОбща категорияОбществоРегионалниСамоков

Цацаров поиска временното отстраняване от длъжност на самоковския прокурор Христо Белстойнев

„Самоков 365”

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Прокурорската колегия на ВКК искане за временното отстраняване от длъжност на самоковския прокурор Христо Белстойнев. Белстойнев работи в Районна прокуратура – Самоков, а причината за предприетите мерки срещу него са заради повдигнатото му обвинение за престъпление по чл.131, ал.1, т.12, вр. чл.130, ал.1 от НК.

Искането се основава на доказателства, събрани в рамките на разследване на Софийска градска прокуратура, по което на 17 юни 2019 Белстойнев, е привлечен като обвиняем за извършено умишлено престъпление от общ характер. На 12 юни 2019 г. самоковският прокурор във времето между 14:30 и 15:00 часа причинява лека телесна повреда на жена.

Искането на главния прокурор е обосновано от необходимостта от извършване на процесуално следствени действия в гр. Самоков и служебното положение на обвиняемия, което би могло да попречи на разследването.

Главният прокурор настоява Христо Белстойнев да бъде отстранен от длъжността си  за срок до приключване на воденото срещу него наказателно производство.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close