Регионални

Цари мали град в надпревара за туристически обект за 2016

Анна Манова

Късноантичната крепост край село Белчин – Цари мали град, участва в надпревара за туристически атракция/обект за 2016 година.

tsari-mali-gradОрганизатор е Министерство на туризма. Те обявяват провеждането на годишни награди за различни участници в туристическата индустрия. Целта на конкурса е да се насърчи развитието на българския туризъм като се популяризират туристическите обекти и дестинации, да се работи в насока за повишаване на конкурентната среда и качеството на туристическата услуга, да се преодолее сезонността, да се въвеждат иновации.

Конкурсът ще се проведе в 4 основни групи категории – професионални, което включва в себе си – туристически обекти, туристически събития, дестинации, специализиран туризъм, иновации и духът на България; художествени категории, където участват материали свързани с туризма, излезли в печата, онлайн или в някоя телевизия;  категория „Община 2016”, в която обшините се състезават за планински, морски, балнео и спа и културно-исторически туризъм и специалната награда – изборът на българите. Определянето на най-добрите в съответната категория става на принципа на електронно гласуване на страницата на Министерство на туризма.

В първата категория – професионалната, в частта „Туристически атракцион/ обект за 2016г. участва и Цари мали град. В тази категория местната крепост мери сили с различни туристически дестинации от цялата страна. Сред претендентите за първото място са Аудиовизуалният спектакъл „Царевград Търнов звук и светлина”, Белоградчишката крепост, Музеят на розата в Казанлък, „Дворът на кирилицата” в гр. Плиска, Късноантичната и средновековна крепост – „Туида” в гр. Сливен, Aсеновата крепост, Софийската опера и балет, Беглик Таш в Приморско и др. Своя глас за Цари мали град може да дадете на http://tourismawards.bg/cat/turisticheska-atrakcia/.

Победителите от различните категории ще бъдат обявени на специална церемония и ще бъдат публикувани на интернет страницата на конкурса.

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close