Слайд категория

Цанко Маринов е новият управител на областното ВиК дружество

VikТой беше официално представен от областния управител на Софийска област Емил Иванов. На първата си работна среща Маринов заяви, че си дава сметка за трудното време, в което поема управлението на дружеството. Ще се постараем да създадем организация и да постигнем оптимизиране на разходите, за да постигнем по-добри резултати. Основната ни задача е да увеличим събираемостта на приходите, като същевременно подобрим услугите за населението, подчерта приоритетите си Маринов.
В хода на разговорите стана ясно, че дружеството има над 3 милиона лева дефицит, натрупан през последните години от предишното управление.
Областният управител отбеляза, че трябва да бъдат предприети спешни мерки за подобряване финансовото състояние на „ВиК” ЕООД – София. Той припомни, че само преди четири години дружеството е било в много по-добро състояние и подчерта убеждението си, че то отново може да бъде стабилизирано.
Цанко Маринов е роден през 1956 г. Има две дъщери и един внук. Бил е кмет на Правец два мандата и един мандат зам.- областен управител на Софийска област. Работил е две години като икономически директор на „Водоснабдяване и канализация” ЕООД – София. Икономист е по образование. Завършил е Икономическия университет във Варна.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close