Общество

Художниците от школата на Шуманов подготвят изложба за Международния ден на анимацията

„Самоков 365”

На 28 октомври /събота/ децата от школа по рисуване „Наум Хаджимладенов”, с ръководител Иван Шуманов, ще представят своето творчество. Откриването на изложбата ще бъде от 16:00 часа, а платната ще бъдат подредени в Сарафската къща.

Датата на изложбата не е избрана случайно, това е Международният ден на анимацията, който се чества всяка година по инициатива на Международната асоциация на анимационното кино. Изкуството на анимацията завладява всяко дете и дори възрастните! То вдъхновява децата към творческо мислене, идеи и това те да усещат изкуството като нещо близко до тях.
Изцяло в духа на анимацията в изложбата ще бъдат представени измислени /нарисувани/ от децата измислени образи, наречени формално „Стикита”, но не пресъздаване на познатите вече, а оригинални и авторски. Форматът е впечатляващ -100/70см. –който е дал на децата свобода да развихрят напълно фантазията и въображението си. Ще бъдат представени и живописни творби, изработени през летния период от пленарно рисуване и творческата работа в читалище „Младост – 2003”, към което е й школата по рисуване „Наум Хаджимладенов”. Изложбата ще бъдат включени табла с фотоси от изработени от децата стенописи. Художниците от школата на Иван Шуманов са автори на редица училищни стенописи в почти всички училища в града.
Изненада за публиката също ще бъде демонстрация на живо на творческите умения на децата.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close