Политика

Христо Гуцалски: Ние трябва да се стремим към влизане в Еврозоната и Шенген

Христо Гуцалски е самоковски бизнесмен, изкушен през последните години от политиката. Първоначално името му се свързваше с ПП Атака и патриотичните възгледи, споделяни от хората в редиците на Волен Сидеров. Понастоящем той е кандидат за народен представител от ПП Воля, която беше сформирана като политически проект от Веселин Марешки.

Името му фигурира в листата, излъчена за 10 МИР- Кюстендил. Програмата, на която залага варненският бизнесмен Марешки, се основава на практически ходове и стратегии. Зад тях застава и самоковецът Христо Гуцалски.

В края на месец март ще стане ясно по какъв начин тези послания са достигнали до електората.

 

Г-н Гуцалски, на парламентарни избори 2017 Ви откриваме като част от листата на ПП Воля. Каква е причината да се насочите към новия политически проект на Веселин Марешки? 

Както знаете аз се занимавам с политическа дейност почти 12 години. Нормално е дадени идеи и възгледи да еволюират във времето. В проекта Воля ме привлякоха поставените цели: превръщане на България в страна, управлявана в полза на хората, нещо в името на което, винаги съм работил, спиране на тенденцията на намаляване на българското население, чрез стимулиране на младите семейства, раждаемостта и детското здравеопазване, което импонира и на личния ми живот – самия аз съм родител, освобождаване на българската икономика от деформиращите я картели, нещо което лично на мен, като бизнесмен, е причинило много вреди и загуби.

Вие сте самоковец, но сте кандидат от Кюстендил. Защо?

Аз съм бизнесмен и имам дейност в цялата страна. В Кюстендил съм популярен и осигурявам работа на много хора в охранителния и търговски бранш. Моите симпатизанти от Самоков, могат да ме подкрепят и оттук, избирайки кандидатите на Воля, защото парламентарните избори са важни за България и са над регионалните  мащаби и интереси.

Как гледате на политическите си опоненти от Атака, в чийто редици бяхте?

Като на всички други опоненти, от всички други партии, с очакване за толерантно, честно и спортсменско предизборно състезание.

Какво Ви провокира да предпочетете Воля? И споделяте ли все още патриотичните възгледи на бившите си съратници?

„Провокира“ не е точният термин. Всеки български гражданин формира политическите си предпочитания на базата на ценности, които споделя. За мен евроинтеграцията на страната ни няма алтернатива. Ние трябва да се стремим към влизане в Еврозоната и Шенген. Този външнополитически курс не се поддържа от т.нар. „патриотични сили“, но е определящ за бъдещето ни в Европа. А що се отнася до патриотичните идеи, то в управленската програма на ПП Воля, по линия на държавната политика за Вътрешния ред, Националната сигурност и Демократичното управление, има много сходство с прокламираните от ПП Атака и нейните партньори възгледи.

Прави впечатление, че голяма част от останалите партии са заложили на нови лица. С какви лица ще си партнирате?

Политическото партниране е от компетенциите на ръководните органи на партията и стои на дневен ред след изборите, но мисля че то може да се реализира с  всички, с които имаме общност на интересите в името на България.

Какви са очакванията Ви за избори 2017?

Очаквам решаващо парламентарно присъствие на избраната от мен партия и демократично избрано мнозинство, формирало стабилно правителство, работещо активно в интерес на просперитета на страната и народа ни.

Воля е лидерска партия, която залага на чисто практически ходове в програмата си, това ще Ви донесе ли успех?

Българския народ е изморен от политически теории, доктрини и неприложими в нашите условия идеи. Единствено успех може да се постигне с практически ходове в името на целите, които сме си поставили и управленската ни програма, а те не биха могли да се реализират без лидерско присъствие.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close