Слайд категория

Христофор Пейчев с юбилейна изложба

pei4evИзложба-юбилей на Христофор Пейчев беше представена в Градската художествена галерия в сряда вечер. Така фактически беше сложено началото на празника на Самоков. Изложбата е в чест на 80-тата годишнина на именития ни съгражданин и се състоеше изцяло от непоказвани до този момент негови творби. Залата на галерията се оказа тясна да събере всички, които дойдоха да се насладят на произведения му.

Събитието беше уважено от Любен Генов – председател на Съюза на българските художници, който в словото си към Пейчев отбеляза, че макар и от Лудогорието, той е изградил и утвърдил творческия си натюрел в Самоков, от кмета на града Владимир Георгиев и от много интелектуалци и общински съветници.

Христофор Пейчев е роден на 24 март 1933 г. в Разград. Завършва Художествената академия през 1958 и започва работа в Самоков като художник-проектант. Член е на Съюза на българските художници от 1979 г. Организирал е шест самостоятелни изложби в Самоков и много в чужбина – Австрия, Холандия, САЩ, Мексико и много други. Пейчев е автор на герба на Самоков и е негов почетен гражданин.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close