Боровец

Хотел „Рила” е скеле върху скеле. Дали ще отвори врати за сезона?

rilaАнна Манова

Хотел „Рила” усилено се стяга за сезона. Планираният ремонт все още продължава, въпреки че беше поставен неформално срок за изпълнението му до края на месец септември. Наред с това текат конфиденциални интервюта за работа. Най-вероятно резервации за отдих се приемат за след 15 декември.

До началото на сезона остава кратко време и повечето хотелиери и ресторантьори правят планове и резервации. Обикновено най-силни от зимните месеци са декември и януари, когато има много почивни дни, а ако времето е благосклонно и има достатъчно сняг, спокойно сезонът продължава до края на март месец. А най-големият хотел в курорта Боровец, х-л „Рила”, все още е в ремонта дейност.

Ремонтът беше отлаган няколко път, но беше планиран и започна около 20 април, непосредствено след края на миналия сезон. За грандиозността на начинанието говорят скелетата, обградили целия хотел. Запознати твърдят, че реновирането касае общите части, рецепция, басейн, ресторант, но нищо не се споменава в конкретика за стаите и студиата. Планиран е и подземен паркинг.

Този ремонт е съвсем в реда на нещата, предвид това, че хотелът е строен през 1986 година и близо 30 години не е претърпял някакво обновяване, а само козметични намеси. Четиризвездният хотел е строен от френската фирма „ Les Arcs” и един от най-големите ски хотели на Балканския полуостров. Той разполага с 256 двойни стаи, 266 студиа, наред с това има апартаменти и мезонети, разполага и със закрит басейн, голям ресторант, няколко конферентни зали и нощен бар. През годините хотел „Рила” е успял да се превърне в емблема на курорта, разположен в сърцето на Боровец. Реконструкцията, която започна преди няколко месеца, е ръководена от мениджмънт компанията „Цайтгайст Венчърс”, чието име не е тайна, че се свързва с „Мултигруп”.

Говори се, че ще се набира нов персонал и в момента текат интервюта. Както изглежда, от х-л „Рила” са оптимисти и смятат до началото на декември да отворят врати, като в момента се изготвят преференциални пакети с отстъпки, чиято начална дата е средата на декември.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close