БоровецРегионални

Хотел „Алпин” – за четвърта година с отличие за „Най-добър бутиков хотел на България”

Анна Манова

За четвърта поредна година хотел „Алпин” в курорта Боровец е с престижна награда. Той е отличен в категорията „Най-добър бутиков хотел на България” от Световните ски награди. По този начин хотел „Алпин” се нарежда сред най-добрите в родните зимни курорти. Заедно в една категория бяха хотелите „Ледени ангели”, клуб-хотел „Янакиев” и хотел „Ива и Елена” в Пампорово. Тържествената церемония се състоя в австрийския курорт Кицбюел от 17- 19 ноември.

През 2017 най-старият планински курорт в България – Боровец получи осем номинации в четири категории. Ски центърът, който миналата година чества 120 години от създаването си, беше номиниран за най-добър ски курорт в България. Хотел „Рила“, „Ястребец“ и „Феста“ бяха номинирани за най-добър ски хотел, „Алпин“, „Янакиев“ и „Ледени ангели“ ще се конкурираха за признанието за най-добър бутиков хотел в България, а вила „Стрезов“ – за най-добро ски шале в България. Наградата за най-добър ски курорт за 2017 отиде в Банско. А от хотелите, намиращи в курорта Боровец и състезаващи се в останалите категории отличието беше връчено на хотел „Алпин” за „Най-добър бутиков хотел”

Световните ски награди са еквивалент на „Оскар” в киното и се връчват за пета поредна година. Целта им е да повишат стандартите в ски услугите и да отличат фирмите, лидери в световния ски туризъм. Най-добрите в бизнеса се определят от онлайн гласуване, в което участват професионалисти в туризма, туроператори, агенти, медии и приятели на спорта. Гласуването продължи до 22 септември.

Номинираните от World Ski Awards са разделени по държави и континенти, а България е представена от най-големите си ски центрове Боровец, Банско, Пампорово и Витоша. Във вота на академията са включени повече от 200 топ курорта от над 26 държави от пет континента. През 2016-та в гласуването са  участвали повече от 1,6 млн. души от 143 държави, а през тази година организаторите съобщават за рекорден брой посетители.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close