Общество

Хореографът Катрин Митева и дуетът Мария Иванова и Ева Драгалевска с отличия от Италия

Анна Манова

Отлично самоковско представяне направиха момичетата на Катрин Митева в Италия. Танцовото дуо Мария Иванова и Ева Драгалевска от „Кати денс студио” имаха възможността да покажат талант, умения и чар на 10-то издание на Международния младежки фестивал „Орфей в Италия”. Той се провежда в Лидо Ди Йезело, област Венеция, от 9 до 15 септември. Събитието е сериозно по мащаб и събира на едно място около 500 таланта от 13 страни в Европа. Негов организатор е българският арт център „Кърнолски”, под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова.

Всички участници се бореха за гран при, което е на стойност от 1000 евро. Освен него “Орфей в Италия” и тази година зарадва с ваучери за участие в други престижни фестивали най-добрите от явилите се.

Участниците бяха оценявани от международно жури, в състава на което влизат едни от най-добрите музиканти и танцови педагози на Италия, Малта, Португалия, Полша и България. Талантливите самоковски  танцьорки успяха да си спечелят квота за участие в Италия благодарение на доброто им представяне и полученото второ място в конкурса “Път към славата”, състоял се в София и организиран отново от Арт център “Кърнолски”. Първите три от всяка категория си гарантират участие в състезанието в Италия.

Нашите момичета Мария Иванова и Ева Драгалевска бяха отличени с престижното второ място за изпълнението си в категория дуети – съвременни танци, във възрастовата група 17-19 години. Хореографът Катрин Митева получи диплом с признанието Grande Maestro и грамота за участие.  

 

 

 

 

 

„Хореографията е изцяло моя. Много сме доволни от успеха. Организацията и абсолютно всичко по юбилейното издание на „Орфей в Италия” беше страхотно! Патрон на събитието беше вицепрезидентът Илиян Йотова. Много медии отразяваха фестивала, който се състоя в Театро Вивалди и Пиаца Аурора. Имаше три български делегации – „Кати денс студио”, Арт студио – Враца и народни танцьори от Перник”, сподели след завръщането си развълнувано Катрин Митева. Тя изказа своята благодарност към всички, които са ги подкрепили.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close