ОбществоРегионални

Хората с увреждания от СИБ-Самоков отбелязаха 3-ти декември

Самоков 365

По традиция членовете на СИБ-Самоков се събраха в стола на Общината и със стилно тържество отпразнуваха 3-ти декември – Международния ден на хората с увреждания. Заедно с това бешеотбелязана и 30-годишнината на Съюза на инвалидите в България.  На поканата за гостуване се отзоваха председателката на Общинския съвет  Мая Христева, зам.-кметът на Общината Сия Шехтанова. „Самел-90” АД също изпрати свой представител.

Тържеството откри председателят на СИБ Самоков, г-жа София Сотирова с кратка информация на празниците. Веднага след това отец Михаил отслужи водосвет, като поръси присъстващите за здраве и отправи прекрасните си пожелания за здраве и благополучие. След това певческа  група „Еделвайс” изпълни три песни от репертоара си – „България”, „ Песен за Самоков” и „Млади сме още”. Настроението видимо се повиши. Г-жа Сотирова окичи с получените медали от Републиканския фестивал на хората с увреждания в Перник, като златния заблестя на гърдите на маестро Борис Стрински, сребърния бе за певческата група, а бронзовия – за дуета Латинка Трохарова и Васил Димитров. Не бе пропусната и Йордана Караджичкова, която същия ден навърши 75 години и заедно с коледната звезда получи сърдечни пожелания за здраве и много радост.

Мария Крекманова беше подготвила шеговита викторина, с която допълнително развесели хората. По-късно Василка Чешмеджиева и Виолета Андреева изтеглиха печелившите билети от скромната лотария, като макар и символични подаръци имаше почти за всеки.
И така, наслаждавайки се на вкусната храна на фирма „Дусман”, в шеги, споделяния и закачки минаха неусетно часовете, определени за тържеството. Накрая дуетът поздрави с една песен колегите си. С усмихнати лица и ведро настроение хората в неравностойно положение се отправиха към домовете си с надежди и очаквания за повече такива радостни моменти.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close