РегионалниСпортСпортФутбол

“Холандците” и “Шивачите” лидери на турнира в Спортен комплекс – Самоков! Класират се за финалните битки в Бояна

Илиян Чалгънов

Самоковските тимове по футбол на малки вратички “Холандците” и “Шивачите” продължават в квалификационните срещи в Бояна, след като станаха двата най-успешни и резултатни отбора в битките на местно ниво в Спортен комплекс – Самоков. В местния квалификационен формат участие взеха общо четири отбора. Освен нашите отбори, в надпреварата се включиха и тимовете на “Йънг Бойс” и “Искър”.

“Холандците” записаха две победи от два мача – надвиха съгражданите си с 2:1 и записаха разгромна победа срещу “Йънг Бойс” с резултат 7:2. Те се класират в следващата фаза на турнира, без значение от резултата на днешната среща срещу отборът на “Искър”.

Отборът на “Шивачите” записа загуба срещу “Холандците”, но взе победи над “Йънг Бойс” (7:2) и “Искър” (4:0) . Те също продължават в следващата фаза на най-мащабният турнир във формат Футбол 5, в който победителят ще лети за Шанхай, за участие в  F5WC Световно първенство. Всички класирали се за квалификационните срещи в Бояна, ще се сблъскат един срещу друг на 9 и 10 юни. Финалът ще се изиграе на 8 юли.

Холандците имат и друг повод за гордост, а именно, че достигнаха до полуфиналната фаза на “Каменица Фен Купа 2018”, където отстъпиха с 1:3 от отбора на “Ла Фурия”. Това е най-голямото постижение за самоковски тим, тъй като досега никой не е успявал да се класира до този етап на надпреварата.

Собственикът на Спортен комплекс – Самоков Георги Георгиев изказва своята благодарност за представянето на “Холандците”, които се бориха на два фронта едновременно и за това, че постигнаха завидни резултати в силните турнири.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close